De toekomst van zonwering is vandaag beschikbaar
Zowel Alkenz als Solaye Fabrics zitten intussen niet stil: de nieuwe generatie screendoeken voor binnenzonwering is vanaf nu beschikbaar. Daarbij vallen drie namen op: Aluscreen, Purolux en Chameleon.
Sunshadow Aluscreen: top in warmtewering en lichtcontrole
De 3000 CA ALU 3% en RR ALU 2% zijn de meest performante binnenscreenoplossingen op de markt. “Het basisdoek komt uit Zuid-Korea, de afwerking van de alubedampte rugzijde gebeurt in Europa”, licht Stephan Martens toe.
Door de hoge reflectie (80% bij RR ALU en 70% bij CA ALU) van de rugzijde, die naar de zon wordt gericht, is het doek uiterst geschikt voor zowel warmtewering als lichtcontrole.
Je hebt de keuze tussen een openheidsfactor van 2 en 3%, waarbij die laatste wat meer doorkijk naar buiten biedt en tegelijk een iets hogere lichtinval naar binnen.
De Sunshadow Aluscreen is ook een troef voor elk BEN-project.
Screendoek zonder PVC: de Purolux
Met de Purolux 3000 N 3% speelt Solaye Fabrics al in op de trend dat screendoeken in de toekomst mogelijk geen PVC meer zullen mogen bevatten. “Bij de Purolux is het PVC vervangen door TPO of thermoplastische polyolefine, een milieuvriendelijkere en duurzame kunststof waarmee we cradle-to-cradle-gecertificeerd zijn. Uiteraard boet de Purolux niet in op de gewaardeerde eigenschappen van de andere screendoeken: doorkijk naar buiten, uitstekende zonwering, makkelijk onderhoud en vochtbestendigheid”, signaleert Stephan Martens.
Chameleon: het beste van twee werelden
Een doek dat licht ‘opneemt’, dat is de Chameleon 3500 N. “De Chameleon combineert de warmtewering van een wit screendoek met het lichtcomfort en de doorkijk van een donker. Als een echte kameleon verandert dit doek van kleur volgens de lichtintensiteit. Da’s uniek”, legt Stephan Martens uit.
Dit vernieuwende doek is verkrijgbaar met een openheidsfactor van 3% en 1%, in drie elegante kleuren: wit-wit, wit-beige en wit-parelgrijs.
- 21/11/2024 - 09:01 Sector
- 13/11/2024 - 16:57 Buitenruimte
13/11/2024 - 16:57Ontharding is goed voor mens en milieu