Nieuwe Buderus Logatherm WLW276 warmtepomp voor middelgrote vermogens
Siegfried Dierens: "De serie kan zelfstandig ingezet worden maar ook gecombineerd worden met het gekende Buderus portofolio zoals condensatieketels, regeltechniek, thermische solar toepassingen en warm water bereidingen."
Flexibel integreerbaar
Deze warmtepomp is een ideale oplossing bij renovatie projecten. De warmtepomp als hybride oplossing kan worden toegevoegd zonder dat het nodig is het gehele verwarmingssysteem te vervangen. Het geluidsniveau is variabel en instelbaar met een silent mode. Er wordt gebruik gemaakt van R-32 koelmiddel dat een lage GWP score heeft. De optionele integratie in gebouwbeheersystemen stelt professionals in staat om het energieverbruik te volgen. Bij connectie met gebouwbeheersystemen is aansturing op vraag van het reële gebruik mogelijk. Standaard kan het regelsysteem als centraal regelpunt worden aangesloten via Modbus TCP/IP. Verder bestaan er interfaces voor de vertaling naar andere protocollen zoals bv. KNX en BACNET.
Energie-efficiënt en uitstekende prestaties
Naast comfort en gemak is er alle aandacht voor prestaties en rendement. De warmtepomp kent een premium efficiency rating van A++, een hoge EER en SCOP en is ontworpen met een inverter aangedreven compressor. Door het continu aanpassen van de compressorsnelheid aan de werkelijke vraag wordt overbodig energieverbruik voorkomen. De Logatherm WLW 276 werkt bij buitentemperaturen tot – 20°C voor verwarming en tot 48°C voor koeling met daarbij een hoge aanvoertemperatuur tot 60°C.
Financieel interessant
Een hybride systeem met een warmtepomp helpt niet alleen om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen, maar levert ook financiële voordelen op, zoals lagere energierekeningen en subsidies of belastingvoordelen voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Het is wel belangrijk om een juiste dimensionering en installatie van het systeem uit te voeren om de beste prestaties en efficiëntie te bereiken. Siegfried Dierens: Een warmtepomp project moet in zijn totaliteit berekend worden. Een haalbaarheidsstudie met een ROI en TCO maken hier een deel van uit. Buderus heeft de mogelijkheid om op basis van o.a. historische gegevens calculaties uit te voeren.
Betrouwbaar
Het basisprincipe van een warmtepomp is dat ze energie uit de omgeving haalt en deze omzet in bruikbare warmte voor het verwarmen van een gebouw. In een hybride verwarmingssysteem wordt de warmtepomp vaak gebruikt als de primaire verwarmingsbron en de cv-ketel als een back-up wanneer de warmtepomp niet voldoende verwarming kan leveren, bijvoorbeeld bij lage buitentemperaturen of een hoge warmtevraag. Op deze manier wordt de efficiëntie van de warmtepomp gemaximaliseerd terwijl er toch een betrouwbare en redundante verwarming is voor de koudste momenten.
Reeds jaren lang expertise
Siegfried Dierens: "Door de jaren heen heeft Buderus veel expertise opgebouwd om op een correcte manier regeltechnisch en hydraulisch de integratie van hernieuwbare energiebronnen uit te werken. We voorzien de installateur van hydraulische en elektrische schema’s. Zo verloopt de opbouw van een installatie vlot en wordt tijd uitgespaard op de werf."
"Met ons digitaal regelplatform Logamatic 5000 sturen we zowel de CV kringen, SWW toepassingen, de warmtepomp en ander hulpbronnen zoals condensatieketels aan. Het digitale platform vereenvoudigt het registreren en bewaren van alle informatie uit het verwarmingssysteem. Alle data uit de aansturing en verbonden sensoren kunnen worden vastgelegd om ze te evalueren en te benutten voor het corrigeren en optimaliseren van het energieverbruik en de prestaties van het geheel."
- 21/11/2024 - 09:01 Sector
- 13/11/2024 - 16:57 Buitenruimte
13/11/2024 - 16:57Ontharding is goed voor mens en milieu